Translate

9 Mart 2014 Pazar

Kalpli Telefon Kılıfı Yapımı



    Merhaba,

    Keçe, telefon kılıfı yapmak için çok ideal bir malzeme. Çünkü kılıfların, güzelliği kadar canlarımız telefonlarımızı korumaları da önemli.

    Şimdi bu iki renkli kalpli telefon kılıfını nasıl yaptığımı anlatacağım.

Malzemeler:
İstediğimiz renklerde biri kalın, biri ince iki farklı renkte keçe (ince olan kalbin rengi olacak), ince keçenin rengine uygun iplik ve cırt cırt.


Önce telefonunuzun boyutunu ölçün. Yanlardan ve alttan yarımşar santim pay bırakarak kalın keçeden aynı boyutta iki parça kesin.




Şimdi kestiğiniz keçelerden birinde kalp açacaksınız.


Bunun için bir kalp kalıbı kesin. Kenarlardan 1,5/2 cm kalacak büyüklükte olması gerekiyor.







 Kestiğiniz kalp kalıbını keçenin üstüne koyup sabunla çizin.






























Çizdiyseniz şimdi dikkatli bir şekilde kesebilirsiniz.




Çıkan kalbi ince keçenin üstüne koyun ve 1 cm pay bırakarak etrafından işaretleyin. Daha sonra işaretlediğiniz yerden kesin.

                                                                                                                                                                                                                                                                                       
    Kestiğiniz farklı renkteki ince keçeyi kalp şeklinde pencere açtığımız kalın keçenin üstüne şu şekilde koyun ve seçtiğiniz renkteki iplikle teyel yöntemiyle dikin.

    Şimdi iki kalın keçe parçasını (yani siyahları) birbirine dikmeden önce kalbin biraz üstüne yaklaşık 1,5 cm boyutunda keseceğiniz cırt cırtın alt kısmını dikin. 
    
    Bu işlemden sonra ince keçeden (yani pembeden) 10x2,5 cm'lik bir parça kesin ve cırt cırtın üst kısmını da bu parçanın bir ucuna dikin. Diğer ucunu ise kılıfın arka kısmı olacak ikinci kalın keçe parçasına dikin. Burada cırt cırtların birbirine kavuşuyor olmasına dikkat etmelisiniz.


Artık iki kalın keçeyi birbirine dikebilirsiniz. Dikerken yine aynı ipliği kullanın. Benim yaptığım gibi arkadan öne doğru batıp çıkarak dikebilirsiniz. Bu dikiş yöntemi, keçede, el yapımı havasını çok güzel yansıtıyor.

Son rötüş olarak da kalın keçeden küçük bir kalp kesip cırt cırtın üst kısmına gelecek şekilde, yanda gördüğünüz gibi, dikebilirsiniz.



Ta daaaa....




    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder